Baileys macaron recept

Meghívtak egy francia virágboltba, hogy készítsek pár fotót virágok társaságában a macaronokról. Úgyhogy lecsaptam az alkalomra, nagyon szép ez említett bolt, a virágokat amúgy is imádom, de ki nem? Baileys-csoki az ízvilág, úgyis mindjárt itt a Húsvét, olyankor több fogy a Baileys-ből és a macaronból is! 🙂

Baileys krém hozzávalók:

  • 200 g csoki
  • 200 g tejszín
  • 5 cl Baileys

Felforraljuk a tejszínt, felolvasztjuk benne a csokit. Hűtőben teljesen lehűtjük. Eléggé szilárd lesz a krém, mert most egyenlő részben használtunk csokit is tejszínt. Ennek az oka, hogy amikor hozzáadjuk a Baileys-t, fel fogja hígítani, de fontos, hogy a krémünk stabil legyen. Szóval amikor lehűlt, mehet hozzá a Baileys, és kihabosítjuk szépen a habverővel. Így pont jó lesz a krém állaga a macaronhoz! Ezzel a krém készen is van.

Házi macaron receptet ITT találsz!

Ehhez a macaronhoz a tenger-zöld színezőt használtam. Ha halványabb pasztell színt szeretnél, akkor késhegynyi színezőt tegyél a tésztához, ha erősebb színhatásra vágysz, akkor picit többet.

Amikor pedig a macaron is megsült és kihűlt, be lehet tölteni.

Tipp: A képen látható macaront a profi macaron recept alapján készítettem, amit az online macaron sütés tanfolyamokon sajátíthatsz el.

Pin It on Pinterest