fbpx

Banános-csokis macaron recept

Banános-csokis macaron recept

Azt javaslom, kezd most is a krémmel, hogy mire megsül a macaron be is tudd tölteni őket! Rém egyszerű a recept! Egy kis csokis ganache banán pürével.

Banános-csokoládés krém hozzávalók:

  • 190 g csoki
  • 190 g 30%-os tejszín
  • 2 kisebb banán lepürésítve

A tejszínt fel kell forralni, és hozzáadni a csokit feldarabolva. Miután elolvadt, tedd félre hűlni, majd add hozzá a banánt, és jól keverd el! Ezután megy a krém a hűtőbe.

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

Megtöltöttem a macaronokat és díszítésként a „fogkefe technikát” alkalmaztam. A por alapú színezőből kell egy késhegynyit összekeverni egy kis alkohollal, pl. rummal. Belemártasz egy új, tehát tiszta fogkefét az oldatba, majd az ujjadat végighúzod rajta, és a cseppek permet szerűen befestik a macaronok tetejét. Ezt célszerű a konyha azon pontján véghez vinni, ahol könnyen lehet utána takarítani, mert a cseppek mindenfelé permeteznek, szóval óvatosan ezzel a módszerrel!

Banános-csokis macaron recept

Pin It on Pinterest