Karácsonyi macaron torony recept

Karácsonyi macaron torony recept

Eljött végre a várva-várt karácsonyi időszak! Karácsonyi macaron tornyot építettem, egy kis francia boutique-nak, ahogyan itt mondják. Karácsonyi partit tartottak, elég hirtelen jött a felkérés, így zömében a fagyasztóban található macaronokból dolgoztam. Viszont egy nagyon jó alkalom volt arra, hogy kipróbáljam a torony építést!

Készült pár fázis fotó is, bár nagyon sietnem kellett vele, de legközelebb készülök majd többel is! Beszereztem egy hungarocell kúpot, amit befedtem egy zöld papír terítővel, mert annak az anyaga jobb, mint a sima papíré. Ez kissé vízlepergetős, így tutira nem ragad rá a macaronra. Aztán fogpiszkálókkal rögzítettem körbe-körbe a macaronokat. Arra kell vigyázni, hogy ne törjenek szét, és csak a macaron feléig szúrjuk bele a fogpiszkálót amikor a toronyhoz erősítjük. Ez egy 40 cm magas kúp volt, amire végül kb. 100 db macaront tettem. Díszítésként karácsonyfadíszt használtam, de aki nagyon elszánt, használhat ehető díszeket is. Én úgy tekintek az ilyen tornyokra, mint tálaló eszközökre, így szerintem simán megengedett a különböző nem ehető díszek használata is.

Karácsonyi macaron torony recept

Bevallom, nem gondoltam át a koncepciót, és mivel épp nem olyan sok szín közül választhattam a fagyasztómból, így ez egy random torony lett. Legközelebb a tervezéssel kezdem, átgondolom a színeket is, és egy sokkal profibb tornyot mutatok nektek! Viszont ezeket figyelembe véve, elégedett voltam vele, elsőre szerintem nem lett rossz, tapasztalatnak mindenképpen szuper volt, és nem mellesleg sikert aratott, úgyhogy annak külön örültem! A torony videóját megnézheted, illetve fel is iratkozhatsz a most indult YouTube csatornámra, ahol sok érdekes macaronos videó lesz feltöltve! Különösen hasznos lesz a feliratkozás számodra, ha szeretnéd megtanulni a macaron sütését!

Szóval ezzel a “karácsonyfával” kívánok nektek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket!

Tipp: A képen látható macaront a profi macaron recept alapján készítettem, amit az online macaron sütés tanfolyamokon sajátíthatsz el.

Pin It on Pinterest