Rólam

Georgina portré - Macaron-sziget

Miért pont én tudok neked segíteni?

Miért pont én tudok neked segíteni, abban, hogy tökéletes, -francia cukrászdai minőségű- macaront süss otthon?

Mert én is az a háziasszony vagyok, aki szereti meglepni különleges édességekkel a családját, barátait. Amíg Franciországba nem költöztem, a szülinapi tortákban éltem ki a bennem rejtőző cukrász vágyaimat.

Nincs is annál jobb érzés, amikor azt látjuk, hogy örülnek a szeretteink, hogy saját kezűleg, a saját kis konyhánkban próbálunk nekik valamit összehozni. Főleg úgy, hogy többségünk szakmája nem cukrász.

Amikor ide költöztem Franciaországba, akkor szembesültem a valósággal, hogy itt más a desszert kultúra, ezáltal a cukrászat is. Itt nem annyira divat a marcipánnal vagy fondant-tal bevont torta, mint nálunk. Viszont, a mindenféle aprósütemény, mint a macaron is ugyebár- nagyon.

Muszáj volt kipróbálnom!

Úgyhogy egy házi recepttel kezdtem el sütögetni, amit kissé átalakítottam, hogy minél jobb legyen a végeredmény. Ez található a blogon is. Lehet vele kísérletezni! Ezért házi macaron recept. DE.. én sokat szenvedtem vele… teljesen kiszámíthatatlanul sikerültek – vagy- végezték a kukában a macaron mutánsok. De én még mindig nagyon optimista voltam, holott, ahhoz képest, hogy ez “csak” egy sütemény, csomó pénzt és energiát fektettem ebbe a hullámzó végeredményű macaron sütésbe.

Mi lett a vége a sztorinak?

Az, hogy egyszer nagy örömömre, a férjem munkahelyéről kaptam egy rendelést. 200 db macaront kellett legyártani, két színben és ízben. Két nap alatt ráadásul. Persze elvállaltam. Aztán mint egy gyerek, ha csalódik, sírva hívtam a férjemet, hogy mondja le, mert nem fog menni. Mindegyik megrepedt, besüppedt és hasonló érthetetlen dolgok jelentek meg, és még olyanok is, amivel előtte szinte nem is találkoztam. Ekkor jött a felismerés, hogy ez így nem megy!

Jelentkeztem egy nagyon színvonalas, Lyon-i macaronsütő tanfolyamra, ahol az egyik kedvenc francia séfem oktat. Christophe Tuloup egyébként cukrászversenyekre készít fel a cukrászokat, és egy 3 Michelin-csillagos étterem séfje. Szóval, engem is megtanított. Jó pénzért természetesen. De hát a tudás nincs ingyen, és hát utólag okos az ember, már bánom, hogy miért nem hamarabb mentem el a tanfolyamra. Sok stressztől, idegességtől és pazarlástól kíméltem volna meg magamat.

Mondanom sem kell, hogy azóta, minden sütésem eredménye tökéletes macaron, és ráadásul minimum 3 tepsit sütök egyszerre, ami egy bekevert adagnál kb. 60 db, egész, összeállított macaron jelent. Sokkal rövidebb idő alatt, mint előtte. Akár több színben, egy sütésen belül. Mindezt itthon.

Ma már nem riadok meg egy 200 db-os sütéstől, amivel fele olyan hamar végzek, mint régen 30 darabbal… ami egyébként is, (utólag értékelve) elég gyenge minőségű macaron volt.

Miért tőlem tanulj macaront sütni?

Egyrészt, mert én közvetlenül egy francia cukrásztól tanultam, és nem egy innen-onnan felszedett tudást szeretnék átadni neked, hanem a tutit. Másrészt, ahogyan olvashatod is, magyar vagyok, így nem kell tolmács! 🙂 Viccet félretéve… Ha belegondolunk, mennyibe kerül egy macaron tanfolyamon részt venni itt, Franciaországban, – és megszerezni ezt a tudást-, az nagyon költséges, sajnos a többségnek nem elérhető.

Ha az én online tanfolyamjaim közül választasz, sokkal költséghatékonyabban süthetsz otthon igazi macaront.

Célom az, hogy a macaron sütés öröme mindenkinek, akinek ehhez van kedve, könnyen, és elérhető áron lehessen a birtokában. – Ezt tényleg te sütötted? – Biztosan cukrászdában vetted! -Na ne viccelj! – Ha ilyen, és ehhez hasonló reakciókra vágysz, tarts velem!

A hozzávalókat pedig keresd a webshopban, amiben a profi francia cukrászok által használt eszközökhöz és alapanyagokhoz tudsz te is hozzájutni!

Macaron receptek

Online macaron tanfolyamok

Hogyan készítsd el az első macaronod, cukrász tudás nélkül?

  • 5 gyakorlati tipp, amivel biztosra mehetsz + 1! Azonnal ki is próbálhatod, iratkozz fel!

A hírlevél feliratkozás a hasznos tartalmak mellett eDM-et is tartalmaz. A hírlevél feliratkozás egyben eDM levél feliratkozás is.

Pin It on Pinterest