Télapó macaron recept, fahéj-narancs ízű

Télapó macaron recept

Készüljünk a Télapóra! Ti is kezditek érezni már az ünnepi hangulatot? A piros macaron készítése nem csak Valentin napon aktuális. Ezzel az egyszerű dekorációval lehet villantani a munkahelyen, vagy a gyerekek év végi ünnepségein. Télies ízvilágú krémet próbáltam ki, a fahéj és narancs párosításával.

Fahéjas-narancsos krém hozzávalók:

  • 150 g fehércsoki
  • 150 g tejszín
  • egy kávéskanál fahéj
  • pár csepp narancs aroma
  • 30 g vaj

Felforraljuk a tejszínt, beledabaroljuk a fehércsokit és a vajat. Mikor felolvadtak jól elkeverjük, és megvárjuk míg kihűl. Hozzáadjuk a narancs aromát és a fahéjat. Közvetlenül lefedve egy celofánnal mehet is a hűtőbe. Amikor jól lehűlt, akár ki is lehet habosítani a robotgéppel. Én bevallom ennél a krémnél kihagytam ezt a lépést, mert nagyon jó állagú lett a töltelékem.

Macaron házi receptet ITT találsz!

Már csak a betöltés és dekorálás van hátra, én ahhoz is habzsákot használok mindig. Így nagyon jó eloszlású a krém, szebb tőle a macaron.
A díszítéshez pedig dekoráló fekete festő tollat használtam. Illetve egy kis marcipánból készítettem el az övcsattot. Ezen kívül dekorcukorkát ragasztottam a macaronra, mint gombok. Ehhez egy kis cukorszirupot használtam.

Ha van kedved, és tetszett a télapós macaron, kövess a facebookon! Találkozhatunk a Macaront sütünk!- facebook csoportban is!

Kellemes készülődést, és sok szép macaront kívánok!

Tipp: A képen látható macaront a profi macaron recept alapján készítettem, amit az online macaron sütés tanfolyamokon sajátíthatsz el.

Pin It on Pinterest