Valentin-napi macaron recept

Szívecskés macaron

Valentin-napi macaron recept

Közeleg a szerelmesek napja, így nem is kérdés, hogy szívecske formájú macaronokat sütöttem. A marcipán ízre esett a választásom. Ez nekem mindig olyan romantikus benyomást kelt! A krém receptje most is nagyon egyszerű, és gyors.

Jó hír, igaz? 🙂

Marcipán krém hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 70 g mandulaliszt
  • pár csepp mandula/marcipán aroma

A vajat és a cukrot kihabosítottam a robotgép segítségével. Aztán belekevertem a mandulalisztet, és hozzáadtam a mandulás aromát. Szerintem az aroma nagyon sokat dob a krémen, de natúr is finom. Rátok bízom! 🙂

A szokásos házi receptet megtaláljátok az epres macaron receptnél. Aki nem szeretne ezzel kísérletezni, hanem profi macaronra vágyik, annak ajánlom az online macaron sütő tanfolyamokat, amelyek már igénybe is vehetőek!

A szívecskéket macaron forma segítségével sütöttem meg, előtte próbálkoztam szabad kézzel is… hát olyan képet inkább nem mutatok. 🙂 Nekem nem lettek egyformák, de akinek nagyon jó a kézügyessége, annak biztosan menni fog forma nélkül is! A formában az a jó, hogy simán elterül a macaron, és nem kell “rajzolni” a tésztával, így valóban egyenletes és egyforma lesz mind.

Valentin-napi macaron recept

Ha még nem vagy tag, szeretettel várlak a Macaront sütünk! – Facebook csoportba, ahol már egy szuper közösség vár csak rád! 🙂 Nagyon segítőkészek a csoporttagok, és be is szokták mutatni a saját macaronjaikat, úgyhogy csak ajánlani tudom annak, akit ez a téma mélyebben érdekel.

Szerelemmel és macaronnal teli Bálint-napot kívánok!

Pin It on Pinterest