fbpx

Csokoládés macaron recept

 

A csokis macaron elkészítése

Kezdjük a krémmel, ami a csokoládés ganache lesz.

Ganache-t úgy készítünk, hogy a csokoládéból és a tejszínből azonos mennyiséget mérünk ki. A csoki lehetőség szerint magas kakaótartalmú legyen, a tejszín pedig állati eredetű.
Az alaprecept kb. 20 db macaronhoz elég.

Csokoládés krém hozzávalók:

  • 60 g csokoládé
  • 60 g tejszín
  • 20 g vaj

A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a csokit és a vajat. Elkezdenek olvadni a tejszínben, így szépen el tudjuk keverni. Mikor egynemű, kihűtjük, amikor már nem forró, hűtőbe tesszük.

Mikor kihűltek a macaron korongok, valószínűleg a krémünk is elérte már a hűtőben azt az állagot, hogy megtöltsük vele a macaronjainkat.
Hűtőben, lezárt dobozban, egy napot érleljük a macaronokat.

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

Pin It on Pinterest